Hopf Fibration, Нишките на Хопф

Тук в тази статия ще видим как с прости и елегантни математически формули могат да се илюстрират 3-измерни проекции на 4-измерана сфера. Т.е. 3D (3 -измерна) визуализация на 4D (4-измерна) сфера.

Hopf Fibration, Нишките на Хопф

Тази визуализация е най-добрата, която съм виждал досега, за която мога да кажа, че илюстрира почти напълно вижданията ми за етеричните енергийни полета, които са градивните енергийно-информационни портали – така наречените “торсионни полета”, които са фундаменталните строителни елемети на видимия 3-измерен свят и взаимовръзката му с 4-измерните светове – “Астралното пространство”.

Още през 2008 г. започнах да виждам геометрията и динамиката на тези 3-измерни торсионни полета, както и взавръзката им с 4-тата ос (времевата ос – t ), но тогава не намерих достатъчна добра 3-измерна визуализация, за да мога да го обясня по-лесно. Сега в това филмче виждам почти 90% от това което получих като астрална информация преди 16 години. Тогава осъзнаването ми на вселенските измерения достигна до 12-то измерение, но това е още по-трудно да го опиша с човешки думи.

“Наутилус” (Nautilus)

Забележете подобието на 4-измерната сфера с раковините на морските охлюви “Наутилус” (Nautilus)!

Тези раковини са може би най-добрата илюстрация на това как се създава фракталното разнообразие в нашата видима 3-измерна реалност – от атомите до цялата Вселена.

Това е гениалното филмче показващо 3-измерната визуализация на 4-измерна сфера – “Hopf Fibration”

A Quick Intro to Fiber Bundles (Hopf Fibration)

Ето и още един филм на 3-измерната визуализация, на 4-измерна сфера – “Hopf Fibration”, която е само анимация без коментари:

Анимация от няколко вариации на 4-измерна сфера върху 3-измерна такава.

За всеки, на който му е интересно да експериментира с 3-мерните проекции на 4-мерна сфера – ето един онлайн, интерактивен модел на “Hopf Fibration”, “Нишките на Хопф”. Следвайте този линк: https://thesr.engineer/Hopf_Fibration

Така също във филма по-долу ще видите удивително подобие на същата геометрия в космически мащаб, изобразяваща движението на нашата галактика “Млечния Път” в Супер Галактичния куп, наречен “Laniakea”, в който заедно с нас се движат още 100 000 съседни галактики. Движението им също наподобява двоен торус, или проекция от 4-измерната “Сфера на Хопф”.

Laniakea movie

След всичко казано до тук не мога да не спомена и херметичният “Принцип на Съответствието”: „Каквото горе, това и долу; каквото долу, това и горе.”; “As above, so below; As below, so above.”

И на края една мисъл изказана от Платон преди повече от 2500 г. “Пътят към опознаването на геометрията е пътят към опознанаването на вечноста”

Любов и Светлина !

Credits:

Hopf Fibration Movies: https://www.youtube.com/@RichBehiel

Laniakea movies: https://www.youtube.com/@NatureVideoChannel

Hopf Fibration image: https://spring-of-mathematics.tumblr.com

About Dimitri Detchev

Energy Healer - Following practices and Theories to all aspects of the Universal Energy - Prana - Bio-field.

Leave a Reply